Днес ще бъде слънчево. Атмосферното налягане през деня слабо ще се

...
Днес ще бъде слънчево. Атмосферното налягане през деня слабо ще се
Коментари Харесай

Пролетта дойде, но не бързайте да прибирате чадърите

Днес ще бъде слънчево. Атмосферното налягане денем едва ще се намали и ще бъде към междинното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В утринните часове на места в низините и към водните басейни видимостта ще бъде понижена. В множеството региони ще бъде съвсем безшумно, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България.
-->
Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София към 19°. По Черноморието също ще бъде слънчево. В утринните часове на места ще има понижена видимост. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури: 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.    В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.  През почивните дни ще остане относително топло. В събота облачността ще се усили и след обяд на места в Западна България ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър, в Източна България през по-голямата част от деня югозападен, в Дунавската низина ще се смени със северозападен.

През нощта против неделя вятърът на всички места ще стане северозападен и краткотрайно ще се усили, валежната зона ще се реалокира на изток.

В неделя сутринта все още в източните региони е допустимо да превалява, само че и там преваляванията ще спрат, а от запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, до вечерта ще стихне.

Сутрешните температури ще са относително високи, дневните - едва ще се намалят. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР